Știrea zilei #17

Update: cică ar fi renunțat. Dar gândirea mizerabilă rămâne.

După ce acum vreo două zile i-am arătat lui Oprescu și RADET-ului degetul din mijloc, azi vine rândul RATB-ului. Iată și de ce:

„Angajaţii RATB nu au revendicări proprii, dar peste două luni de zile e posibil să avem un conflict de muncă, la negocierea contractului colectiv de muncă”, a spus liderul de sindicat. (sursa)

Vasile Petrariu, liderul sindicatului RATB a declarat, pentru Realitatea TV că mesajul sindicaliştilor RATB este unul de solidaritate, dar şi unul de avertisment, pentru că peste două luni şi aceştia îşi vor renegocia contractul de muncă. (sursa)

Să presupunem că greva celor de la Metrorex e cumva, repet, cumva, de înțeles. Au aceleași salarii din 2008 și, în fond, muncesc zilnic ca niște șobolani și nu vad lumina soarelui. Faptul că oricum au niște salarii măricele e altă poveste și aș vrea să mă întorc la RATB.

Să reținem că acești cârnați de sindicaliști vor da peste cap milionul de amărășteni din București care nu au mașină personală, mașină de serviciu, motocicletă, scuter, bicicletă, trotinetă, role sau orice alt mijloc de transport în afară de cele două picioare. Sunt persoane care locuiesc în Ghencea, Drumul Taberei, Berceni și care muncesc în Băneasa, Aviației, Pipera și chiar centrul Bucureștiului. Cum o să ajungă femeia de serviciu care îi face cafeaua dimineață lui Oprescu în Regie dacă ea locuiește în Titan? Pleacă cu 3 ore mai devreme de acasă? Are condiția fizică necesară? Mai are vârsta care îi permite să facă un marș de 10 kilometri?

Veți urla: Să ia un taxi! Ba pardon, taxiurile o sa fie supra-aglomerate, supra-licitate, supra-prețuite și cum caracterul șoferului de taxi de regulă e pus pe șpagă (am zis de regulă, nu toți), nu cred că tot poporul își va permite să dea 50 de lei (dus întors) într-o zi pe taxi.

În concluzie nu putem decât să arătăm ../.. RATB../.. șefilor de sindicat care au mașină și îi doar în cur de restul, ../.. Oprescu că permite și dă aviz acestei greve (nu vă faceți iluzia că ăia protestează nelegal că doar nu sunt tâmpiți să își ia pulane pe spate de la jandarmi) și nu în ultimul rând: ../.. RATB, din nou pentru ”solidaritatea” lor.