Pomul de Crăciun

Ieri la bere, un amic pe care nu l-am mai văzut de multă vreme, îmi povestește ce a pățit de Crăciun. Redau mai jos povestirea lui:

 – Eram în AFI, acolo la mall, cu nevastă-mea. Când ajungem, vedem la intrare brazi de Crăciun. Ce să o mai dăm în stânga și-n dreapta să tot căutăm, am înșfăcat unul, micuț așa de vreun metru, pufos nevoie mare și cât s-a fâțâit ea prin mall eu urma să-l duc acasă. Fiind cu mașina de serviciu, după vreo zece minute în care am tras de toate mânerele pe care le-am găsit și n-am reușit neam să rabatez bancheta ca să îl îndes în portbagaj, m-am enervat și l-am pus direct pe bancheta din spate. Evident că, după vreo două zile m-am prins ca alea două sforicele care atârnă rabatau bancheta. Acum, de la AFI până acasă fac cam 20 de minute, jumătate de oră. Nu îți zic că pe bancheta mea din spate, din piele, se strânseseră cam 3 centimetri de apă. Băgându-mi și scoțându-mi, l-am urcat în apartament de unde m-am întors înarmat cu cârpe ca să șterg bancheta. După vreo alte zece minute, treaba era gata și m-am întors la mall. Acolo, mă duc la nevastă-mea țanțoș și voios să îi povestesc mizeriile pățite. La final o aud urlând: ”CÂRPELE MELE BUNE DE VASE?!?!?!?!”.  Evident că, în pana mea, nu știam că aveam cârpe bune de vase. Nu știam nici măcar că avem cârpe bune. Pentru mine, toate erau cârpe. Există cârpe de vase????

3 thoughts on “Pomul de Crăciun

 1. Ami

  Voi barbatii sunteti iremediabili…….Auzi la ei,nu au auzit de “”CÂRPELE BUNE DE VASE?!?!?!?!”…..x(.
  Foarte rau…..noi stricam.Cand doriti sa va stergeti la gura ,sa va dam carpa unica care este buna la toate.Adica cu ea am sters praful, am spalat pe jos, am sters pantofii…..etc.
  Asa este ok?..:))))

 2. Doru

  E simplu.

  Carpele bune de vase sunt cele care se folosesc numai in cazuri speciale. Pentru uz curent exista carpele normale de vase, care in functie de necesitati pot fi folosite si in alte scopuri (de exemplu la sters bancheta masinii).

  Asadar, carpele de vase sunt de 2 feluri:
  – carpe bune;
  – carpe normale;

  Si sa fie clar. In casa unei gospodine nu exista carpe proaste. O gospodina adevarata urmareste permanent starea carpelor de vase si arunca orice carpa care din diverse motive ”retrogradeaza” in categoria ”carpe proaste”. O carpa de vase proasta in bucatarie este o pata pe obrazul oricarei gospodine care se respecta.

  P.S. O carpa buna de vase o recunosti atat dupa calitatea materialului, cat si dupa faptul ca este pastrata de principiu intr-un loc ferit, apelandu-se la ea doar cu ocazii speciale!!

 3. Tzutzu

  Ma bucur ca intr-un final apoteotic am inteles cu e cu carpele “bune”. Acum totul este CLAR ca lumina zilei :)).
  Apropos … eu sunt GENIUL pustiu din intamplarea de mai sus :)

Comments are closed.