Pogo #2

Așa cum v-am zis ieri, continuăm aventurile lui Pogo. Primul episod se petrecea undeva în toamna – iarna anului III de facultate, astfel încât relațiile noastre cu el se încălzeau datorită vremii prielnice de bere. Totul a culminat și s-a terminat cu o excursie la mare.

Belmondo era la mare cu ai lui. Părinții lui se învârtiseră de niște tichete la hotel undeva prin Eforie Sud, iar Belmondo a zis că nu îi strică un bronz și ca să nu se plictisească, l-a luat și pe Dan, un prieten comun. Practic, schema era: părinții lui Belmondo și Belmondo înghesuiți în paturile de la hotel, iar Dan se ”lăfăia” pe o saltea gonflabilă. Am zis să profit de pretext și să merg la mare.

Alinuța, o altă colegă de birou vroia să meargă în Saturn la sora ei care era în practică pe acolo, eu vroiam să merg cu gagica de atunci în vamă la cort și am zis să ne organizăm în același tren ca să mai împușcam niște reduceri de grup. Am vorbit și cu Belmondo și am stabilit să ne oprim cu toții în Eforie Sud, să facem acolo o bălăceală generală, să vedem meciul și să bem o bere.

Poate vă întrebați unde apare Pogo în toată povestea. În gară. Dimineața, pe răcoare, când să ne luam bilete, hop și Pogo.

Ce faci frățică, aici?

Păi, vin și eu la mare. Am vorbit cu Belmondo

Apăi, dacă omul a vorbit cu Belmondo, n-o fi chiar atât de tâmpit. O fi vorbit înainte să plece, i-o fi răspuns ăsta la telefon ca să împartă costurile unei camere la mai mulți și să iasă mai ieftin, habar n-aveam, iar cum minutele de la telefon nu mă dădeau afară din casă am zis să nu irosesc pentru Pogo. În fond, e mare și vaccinat. Sper că e vaccinat. După multe ore luuungi și călduroase în vagoanele CFR-ului, iată-ne ajunși în sfârșit pe peronul din Eforie Sud.

Aleluia, ați ajuns și voi într-un final. Alinuțaaaa” țuc-țuc ”Jumulici, hai noroc, Pogo, tu ce căcat faci aici?” l-am auzit pe Belmondo urlând în gura mare pe peronul gării. Palma care mi-am dat-o peste frunte s-a auzit până la Constanța.

La care Pogo scoate perla: ”Păi, am auzit că tu stai la hotel și m-am gândit că stau cu tine?

Belmondo era deja crispat, siderat, verde, surprins și multe alte stări toate amestecate și care ieșeau la suprafață mult mai ușor datorită celor câteva beri băute pe plaja. ”Unde naiba să stai? Că noi suntem 4 într-o cameră de 2. E camera alor mei, cum naiba să mai încapi și tu? Crezi că ăsta a cărat cortul ca boul? Că îl băgam pe el dacă puteam. Nu știu frate, nu ai anunțat pe nimeni, să fii sănătos”.

Jumulici, stau cu tine în cort?”, îl aud pe Pogo. Alinuța era deja pe jos de râs, iar Dan se întreba când îl poate lua la palme pe bietul idiot.

Frate, e cort de două persoane și… ști, ea, eu… înțelegi tu.” încerc eu diplomatic.

Hai că încăpem trei”. (Clar e tâmpit, îmi zic în gând. Asta dacă cumva mai aveam vreun dubiu)

Amice, nu! Eu îmi pun cortul în camping și habar n-am unde dormi. Mă minți că ai vorbit cu ăsta și vii cu mizerii d-astea. Descurcă-te!”

Deja nervoși, l-am lăsat pe bietul Pogo să se descurce cum o putea și am plecat la bere. A apărut și el mai târziu, zicând că o să doarmă pe plajă. Perfect! Hai să ne bălăcim. Ne-am bălăcit, apoi era vorba să mâncăm ceva, să ne dușăm și, după ce o suim pe Alinuța în microbuz, să bem bere și să ne uităm la meci.

La masă, am zis că dacă tot suntem cu toții, să luăm o sticlă de vin. Am pus fiecare câte jumătate de pahar, a mai rămas ceva în sticlă, hai noroc, hai noroc, când ne uităm la sticla, era goală, iar ultimul vin se rostogolea frumos pe gâtlejul lui Pogo. Asta ne-a pus capac. Totuși, s-a mai bucurat de o trecere. S-a milogit de Belmondo și l-a lăsat să facă duș la el la hotel, evident ultimul.

Eu m-am dus în camping și vorbisem cu Belmondo să ne vedem la 5 în terasa cutare să ne uităm la meci. Pe Pogo l-am lăsat pe străzi că deh, fiecare să ne spălăm. Belmondo a calculat el că pe la 5 jumate cam termină toți să se dușeze și atunci să se ducă să facă duș. Evident ca Pogo nu știa de meci. Pe la 5 jumate sună Pogo că unde să se ducă, deh, nu știa camera. Belmondo, frecându-și mâinile, îi zice:

Băăă, eu sunt sub duș. Că nu era apă. Hai peste vreo oră” și zbang, închide. Asta în timp ce în terasă urla meciul la maxim. Să ne vezi cum ne pitulam prin terasă că Pogo dădea ture în jurul hotelului. Până la urmă, i-am zis pe la 7 să urce că sunt ai lui acolo și că apoi ne găsește în terasa din fața hotelului. Nu mă mir că se întreba când naiba ne-am teleportat acolo când el veghea la intrarea din hotel.

Spre seara, părinții lui Belmondo au suferit un atac de milă și l-au plasat pe Pogo să doarmă în mașină. Spre dimineață, la cafea, s-au gândit din nou la bietul animal băiat și au zis că, dacă tot s-au trezit, să îl aducă în hotel să doarmă vreo 2 ore într-un pat. Dicționarul de înjurături a suferit adăugiri numeroase și complexe în momentul în care Belmondo a deschis ochii și a dat nas în nas cu Pogo, iar apoi s-a mai tipărit încă un volum suplimentar când Dan a constatat că el doarme pe jos și Pogo în pat.

Despre cum s-a întors Pogo în București, în episodul de mâine.