Nedumeriri #1

Așa e soarta boului, vițel adult/ Să stea la poarta noului, nițel mai mult” (Pasarea Colibri)

Context:

Eu, ieșit la prânz până la o piață din zonă să halesc o șaorma de vita, așa, ca tot omul, ca deh, e vineri. În piață, acum la 12 și jumătate, fiind peste 35 de grade afară, mișunau jdemii de pensionari cu ditamai plasele pe roți burdușite (știți voi, cărucioarele alea). E bine știut cum pensionarii se uită la toate porcăriile de la televizor: știrile de la ora 5 (aporpo, mai exista?), Tânăr și neliniștit (chit că tinerelul ăla are acum 80 de ani), știri mondene, etc.

Nedumerire:

În condițiile în care la televizor anunță 40 de grade la prânz și ne sfătuiesc să nu ieșim din casă în perioada caniculei, de ce toți pensionarii ies taman la prânz să care 50 de kile de zahăr, 3 pepeni mari roșii și două baxuri de ulei?

Băi frate, știți cu toții cum se vântură găluștile în ciorbă când amesteci cu polonicul, fix așa mișunau ăștia prin piață, pe lângă piață, din nou prin piață, nu se dădeau duși. Plus că, ăia de așteptau autobuzul n-ar fi stat zece metri mai în stânga la umbra, nuuu, pe banda a doua să vadă când vine autobuzul.