Jumulici și puterea Barbie

Cândva, în tinerețile tumultoase când aveam activități sportive cel puțin o dată pe săptămână, m-am întâlnit cu colegii să batem o minge în mod organizat. Pentru că eram atât de organizați, am zis să nu facem sportul ăsta oriunde, ci pe un teren cu iarbă, porți și toate cele. D-abia apăruseră terenurile astea artificiale pe vremea aia și erau foarte scumpe pentru niște studenți amărâți ca noi.

În consecință, am apărut la baza sportivă Cireșarii, am ochit terenul și i-am mulțumit celui de sus că este liber și nu colcăie țigănușii din împrejurimi. Era prea de dimineață pentru ei. Totuși, pe teren erau vreo cinci fetițe de maxim șașe – șapte anișori care se zbenguiau pe acolo, mămicile stând pe margine la o țigară și vorbind între ele. Am zis că deh, le zburăm repejor, că în fond e teren de fotbal nu groapă de nisip. Totuși, am fost finuți și nu ne-am agitat să le ușuim. Până punem berea la umbra, până ne încălzim un pic să nu facem vreo întindere, până se bea prima bere, speram să fie și ele finuțe și să se cărăbănească naibii de-acolo. Ete na. S-o credeți voi dragi cititori. Am început să pasam mingea. Ele se bagau în poartă mai-mai să le lovim cu mingea. Nu se dădeau ioc. Am încercat să le explicăm cum să se joace mai încolo un pic. Cum că le lovim cu mingea, cum că, cum că, cum că.

Nimic. Simțind la un moment dat că le vrem gonite, au început să urle ca din gură de șarpe și zbiere în fața porții ”Putere Barbie, ajută-ne!!! Putere Barbie te invocăm!!!”. Wtf? Ne uitam ca la bâlci. Nu știam dacă să râdem sau să fugim de puterea Barbie ce avea să vină. După ce au invocat puterea Barbie încă vreo trei minute, au făcut Cercul Puterii!!! Deja nu mai rezistam și râdeam ca demenții. Le-am lăsat să invoce cercurile lui Sailor Moon, a țestoaselor ninja și a lui Fred Flinstone, toate cumulate în puterea Barbie călare probabil pe un inorog roz și ne-am orientat spre mămici. Vorbele noastre dulci că deh, e teren de fotbal, să nu le lovim etc. le-a atins fix în locul unde nu bate soarele. Nu le-a interesat și nici că au vrut să se mute mai încolo, chit că tot parcul era aproape gol.

Eram deja nervoși și căutam soluții cum să eliminam puterea Barbie și să rupem cercul puterii. Deodată le vedem pe mămici că își strigă progeniturile și se cărăbănesc în doi timpi și trei mișcări, în timp ce cel mai mare și mai molcom dintre noi venea agale dinspre ele. ”Ce le-ai zis? Cum de le-ai făcut să înteleagă?”

”Păi, i-am explicat destul de clar și explicit celei mai tupeiste cum îi mai torn rapid un puradel în boschetele de acolo și că de celelalte vă ocupați voi.”

4 thoughts on “Jumulici și puterea Barbie

Comments are closed.