Jumulici și politica

Jumulici și politica sunt două chestii condamnate la paralelism pentru eternitate. Da, mă pasionează deciziile politice deoarece sunt direct sau indirect afectat, dar măscăricii care le iau nu prezintă nici cel mai mic interes pentru mine. În linii mari știu cine e președintele țării, cine e primul ministru și ocazional, vreo 2-3 miniștri și cine conduce camerele din Parlament. Cam atât. Acum de exemplu, habar n-am ce conduce Zgonea și unde doarme sau se joacă cu știți voi ce în nisip, Antonescu. Căci numai om politic nu e.

Noțiunile mele de politică se mai rezumă la stânga = socialism, cu forma lui extremă de comunism și dreapta = liberalism, capitalism, cu forma lui extremă – anarhie economică în care corporațiile fac cam ce vor ele, a se vedea SUA, unde se manifestă cel mai evident. Mai pe scurt, ăia din stânga sunt niște leneși care visează să muncească alții pentru ei, iar ăia din dreapta sunt niște oameni care își văd interesul propriu și personal cu o deontologie de afaceri mai mult sau mai puțin dubioasă și care urmăresc să stoarcă și ultimul bănuț. Drept urmare, când aud de ciudățenii precum Uniunea Social Liberală, nu pot decât să ridic o sprânceană și să mă întreb cine e mai idiot, eu cu ale mele puține cunoștințe în domeniu, sau ei. De regula, având o stimă deosebită pentru sine, decid că ei.

Galopând mai departe prin gânduri, am concis acum mai mulți ani că, deși personajele diferă, spectacolul este același. Adevăratele decizii nu sunt mediatizate, nu sunt discutate și arareori sunt luate în interesul poporului/plebei. Jurnaliștii care nu au influențe politice sunt puțini, iar concluzia este că ce se mediatizează este fie comandat fie acceptat. Singurii mai independenți, par a fi bloggeri, dar care evident, pot prezenta subiectele în mod subiectiv, în funcție de preferințele și alegerile fiecăruia. Ca rezumat, media nu este decât un alt braț al politicului, în care este prezentat doar ceea ce se dorește, eventual este folosită pentru a se efectua o reîmpărțire a cașcavalului. Mizeriile gen ”Cutărescu este un idiot, ăla doarme, celălalt minte de îngheață apele” nu este decât un spectacol ieftin care nici măcar nu mai are nevoie de regizare. Sunt convins ca 95% din acești aleși habar n-au ce caută acolo, exceptând visul de a se îmbogăți rapid. Atât. Restul de 5% este reprezentat de adevăratele creiere și de diverși care se zbat să miște ceva, dar care nu au nici o șansă. Să nu uităm de diverse personaje celebre care au intrat în Parlament deși nu aveau nici o treabă cu politica: Irina Loghin, Dolănescu, parcă și Arșinel s-a plimbat pe acolo, Bheecali, Brutărie Dragomir, Gabi Firea și să nu uităm gașca de administratori de bloc marca PiPi-DD. Numai dacă vă uitați pe liste o să găsiți nume de soții, fii, nepoți, amante etc, o altă concluzie amară a faptului că votanții de legi sunt niște incompetenți. Să mai amintesc implicarea lui Jiji la comisia juridică? Mascaradă totală demnă de dispreț.

Vă rog să nu uitați că adevăratele creiere nu au nici o funcție politică și nu au nici interes să apară în față. În concluzie, puie Monta, Crinel Adormel și restul sunt doar niște actori care trebuie să joace o piesă. Atât și nimic mai mult. Evident că în cadrul acestei piese, cineva trebuie să își dea la gioale, altfel piesa nu are farmec. Băsistii o sa strige că Băselu e ultimul bastion al democrației împotriva cârnaților USL-iști, iar USL-iștii își blesteamă zilele câd văd ce porcării vor să facă ăștia.

Avem conducătorii care îi merităm, propulsați chiar de noi într-un joc aparent nesfârșit. Da, am votat și eu, deoarece vreau să nu îmi fure nimeni votul. Am preferat să votez partidul verde sau altceva care era nou decât aceeași și aceeași traseiști politici care vor și mai mult cașcaval. Lipsa votului se pare că nu duce nicăieri. În ciuda absenteismului de la vot din ultimii 12 ani, se pare că avem aceleași și aceleași rezultate etern.

Avem întrebări simple pentru cei ce ne conduc, sau mai bine ne rezumăm doar la cele 3 capete luminate, Băselu, Monta și Crinel:

 – De ce nu s-a ofuscat Băselu cand Boc a tăiat 25% din salariile bugetarilor și acum cârâie la 7 eurocenți acciză?

 – De ce doar câțiva politicieni au stat la căldurică câteva luni? Unde sunt dosarele pentru Udrea, Videanu, Ridzi etc? De ce nu sunt anchetați ungurii pentru defrișări ilegale?

- De ce justiția s-a activat doar de când a venit USL-ul la guvernare?

- De ce USL a importat masiv parlamentari din PDL? De ce în perioada PDL la guvernare era un partid care nu l-a votat nimeni, și aici mă refer la UNPR? Nici nu exista când au fost alegeri.

Cum poate fi răsturnată situația e altă poveste. Trebuie o schimbare din temelii, un nou sistem. Până îl găsim nu putem decât să scoatem bani din buzunare și să le arătăm degetul. Dar au obrazul gros.