Jumulici la meci (România – Turcia)

Având în vedere că Belmondo este în delegație și avea bilet la meci, m-am gândit să nu se piardă un suporter și să aibă Marica scuze că a ratat sau Tătă că i-au tremurat genunchi în fața ienicerilor.

Drept urmare, auzind diverse de la meciul cu ungurii, m-am înființat la stadion încă de pe la șapte, dotat cu un ziar să îmi omor timpul. Liniște și pace, mi-am ocupat locul la peluză și pe stadion se auzeau doar scandările celor câțiva turci prezenți la meci. În timp ce se apropia ora începerii meciului, au apărut ușor-ușor băieții de la Noua Dreaptă. Pentru cei neștiutori, ăștia sunt niște gigei naționaliști, ușor extremiști și cam cu niște țigle lipsă pe casă dacă e să mă întrebi pe mine. Dacă intrați la ei pe site, veți găsi ceva de genul: ”Noua Dreaptă luptă de la întemeiere pentru Dumnezeu, Neam și Țară.”. Se pare că au și o aripă microbistică. Dar divagăm. Eh, au apărut cu niște steaguri imense. Mă, da’ imense. Avea vreo 4 sau 5 metri bățul de la steag.

Au început să fluture steagurile. Acum, din umilele mele cunoștințe, nu prea ai voie pe Arena Națională cu chestii care obturează vederea celor din spate. Drept urmare, mi-am zis că la începerea meciului o să se oprească. Vezi să nu. Fluturau ăia steagurile cu îndârjire de vedeam meciul la 0.5 cadre pe secunde. S-a dus Hamsteru’ la BGS-ul de acolo să îi zică de steaguri și cică ”îi pare rău”. S-au dus și alții să se plângă și nimic. Între timp, deși aveau bilete prin alte părți ale peluzei, se strângeau cât mai mult popor pe lângă noi. Ocazie cu care am descoperit că studiile privind utilizarea săpunului la români sunt cam veridice, drept urmare ne-am cărat de acolo și ne-am pus pe scări, undeva mai sus.

Între timp, scandările erau frumușele: ”Hai România, Hai băieți, Ole Ole Ole” și tradiționalul ”Pe ei pe mama lor”. Ca notă, ziariști sunt niște cârnați infecți. Au fluierat ăștia de la Noua Dreaptă începutul, dar s-au prins că nu sunt ungurii și au tăcut după 15 secunde. Restul imnului Turciei a fost ascultat în liniște și la final a fost aplaudat. Dar, repet, ”ziariști” infecți. La imnul României m-a amuzat un pic cu câtă vervă și cât pumn în inimă urlau ăia de la Noua Dreaptă ”Deșteaptă-te Române”. Cânta și restul stadionului, dar fără mâini pe inimi, răgete sau alte patosuri d-astea artistice.

După ce s-au plictisit de cântat ”Hai România”, având în vedere că jucam cu turcii, s-a strigat ”Afară, afară, cu bozgorii din țară” și alte trimiteri la mame și organe naționale, toate adresate ungurilor. Totul a început de la aceeași cârnați dreptaci, iar ultrașii de sus, aparent ai Stelei, îi susțineau. Nu am fost niciodată capabil să înțeleg viața de ultraș. ”Ce ești, mamă?”, ”Ultraș”, ”Și din ce trăiești, mamă?”, ”Din iubire de echipă.” Nu înțeleg scopul lor în viață, din ce câștigă bani și de ce vin la fiecare meci să fie schilodiți de jandarmi.

După vreo alte 10 minute s-au prins că jucăm cu turcii și în loc să îi înjure pe unguri au început cu urări de bine la adresa UDMR. Ocazie cu care am realizat că ”uie” rimează cu ”demere”. Iată o scandare mai logică, care nu riscă să fie sancționată de FIFA. Nu ne luam de etnii, ci de partide. Sweet.

Tradiționalul ”Mitică la pușcărie” și alte asemenea. Sunt sigur că Raț alerga mai repede când auzea această încurajare. La pauză am constatat că aveam nevoie de o barcă pentru a accesa toaletele. Simțind afluxul de suporteri care vin să își ușureze năduful, apa de la toate pișoarele curgea la maxim ceea ce rezulta o combinație mirifică de apă și alte lichide pe podeaua întregii toalete. În repriza a doua, cei de la Noua Dreaptă au mai scos ceva din buzunare. Un alt steag imens cu ”Salvați Roșia Montană”. Față de celelalte steaguri care le fluturau, ăsta l-au întins pe deasupra oamenilor. În concluzie, amărâții de sub steag nu mai vedeau nimica. Copii, femei și oricare era prins între ei, s-a trezit sub steag. Aici BGS-ul s-a sesizat, foarte corect în opinia mea și i-a forțat să dea jos steagul.

O să ziceți că din cauza mesajului. Bull shit cum ar zice americanii. După ce le-au luat acest steag, dreptacii au scos un afiș mai mic, cu același mesaj, care era ținut de 4 persoane neavând pe nimeni sub afiș. Acest afiș a stat acolo până le-au amorțit ălora mâinile, fără să le zică nimeni nimic. Asta le-a oferit ultrașilor de sus, care oricum au ca scop în viață să se bată, cu oricine, jandarm, BGS, stelist, dinamovist, ochelarist etc. să înceapă să urle lozincile celor din Piața Universității. Corporații, guvern, nu ne vindem țara și altele.

Totul s-a finalizat în gloriosul ”Demisia!” că deh, am pierdut.

Ca notă, recomand călduros să se meargă la meci pe Arena Națională, e un stadion mișto, cu acustica foarte bună, iar atmosfera poate fi senzațională. Dar la tribuna a II-a, nicidecum la peluză. Acolo măcar stai jos și te bucuri și de spectacolul sportiv. Mai jos aveți și niște poze.

20130910_213731 20130910_213736 20130910_213743 20130910_205457 20130910_210730