De prin bodegi

Stăteam și eu aseară ca omul la o bere cu amicii mei, Belmondo, Hamsteru’ și Goe, într-o bodegă pe la piața Romană și ne povesteam păsurile și analizam ultimele evenimente. Cum eram noi prinși în conversație, din salonul de lângă apare o puștoaică de liceu și foarte nonșalant ne zice:

Mai aveți o țigară?

Menționez că nici unul din noi nu fumează. Tonul ei atât de natural ne-a făcut să ne uitam pe masă după pachetul de țigări. După ce ne-am prins că nici măcar scrumieră nu aveam, o trimitem la plimbare. După vreo zece minute, din același salon, apare altă puștoaică:

Mai aveți o țigară?

Deja o priveam amuzați, dar am trimis-o la plimbare și pe ea. După nici cinci minute, din alt salon, apare un bețiv care abia se ținea pe picioare. Fiind pregătiți să zicem: Nuuuu, nu avem țigări, îl vedem că ridică mâna în semn că a priceput și intră în salonul unde erau puștoaicele. După nici treizeci de secunde, iese și de acolo. Belmondo compilează rapid datele problemei și urlă la el:

Toaleta e în față, pe scări, în sus.

Bețivul face semn că a înțeles, cotește dreapta în următorul salon și începem să auzim susurul zglobiu al eliberării.

Drept urmare, am mai cerut o bere, pe motiv că niciodată nu am fost atât de beți încât să urinăm pe mesele clienților din baruri.

One thought on “De prin bodegi

Comments are closed.